ES6 Türkçe Kaynak Listesi

ES6 Türkçe Kaynak Listesi

React yazmaya başlayalı çok zaman olmadı. React yazarken karşılaştığım sorunlar ve deneyimlerimi paylaşmaya çalışıyorum.

React hakkında yazarken iyi yönlerini de yazayım ki iyi yönleri daha fazla. ES6'in tüm yeniliklerini içinde barındırması çok güzel.

Bazen acaba ES6'i React topluluğumu yönetiyor dedirtiyor adam. #reactjsMarch 6, 2019

Yukarıdaki tweette belirttiğim gibi React yazarken en beğendiğim konulardan birisi EcmaScript6 yoğun olarak kullanılıyor olması.

ES6 konuları hakkında bir şeyler yazmalıyım dedim, kaynakları araştırırken bu konuda çok Türkçe kaynak olduğunu gördüm. Bu sevindirici bir durum. Sonra ES6 hakkında yazı yazmak yerine bu yazılanları kategorize edip bir liste haline getirip github'ta paylaşmalıyım dedim. Yeni makaleler eklendikçe veya bu makalelerden linki kırık olan olursa çıkarmayı hep beraber yaparız dedim.

Ben okuduğum kaynaklara göre bir sınıflandırma yaptım. Bu konuda farklı önerisi olan arkadaşların fikirlerine açığım. Zaten listenin github'ta olma sebebide bu. Bu listeyi canlı tutmak.

github logo

ES6 Türkçe Kaynaklar

React içinde kullandığım ES6 özelliklerini listelerken neredeyse tüm özellikleri React içinde de aktif olarak kullandığımızı gördüm. En aktif kullandığım 8 konu başlığı

  • Değişkenler let ve const
  • arrow fonksiyonu
  • Dizi işlemleri
  • Spreat operator ve rest
  • Destructing
  • Sınıflar
  • Modüller
  • Genaratör fonksiyonlar

Bunların dışında ternary operatörü de çok kullandığımızı fark ettim. Tabi bu ES6 öncesi bir özellik 😊

Buradan aşağıdaki listede yazısı bulunan tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum.

Benim gözümden kaçan ve aramalarımda karşıma çıkmayan kaynakları eklemeyi unutmayın lütfen.

video eğitimlerinin yanına :video_camera: işaretini koydum.

Yardımlarından dolayı Serkan Bektaş'a teşekkürlerimi sunarım.

Read more

CSS'de lightdark() fonksiyonuyla kolayca koyu / açık mod yazımı

CSS'de lightdark() fonksiyonuyla kolayca koyu / açık mod yazımı

Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi CSS'in yeni özelliklerinin bazıları çığır açan özellikler, bazıları kulllanıcı deneyimini iyileştirme yönünde özellikler bazıları da lightdark() fonksiyonu gibi yazım kolaylığı sağlayan özellikler. lightdark() fonksiyonu mevcut uyumlu web yazımındaki büyük sorun olan aşağıdaki kullanımı daha anlaşılır ve düzenli hale getirmeye yarıyor. :root { color-scheme: light

By Fatih Hayrioğlu