İE6 sorunu: Bağlantı içi elemanlarda hover sorunu

Yine bir ie6 sorunu ile karşı karşıyayız. Evet proje biraz dallı budaklı olunca ie6 sorunları başa bela olmaya başladı. Normal standart site tasarımında sorunlar belli idi, ona göre kod yazıyordum, ancak şimdi proje normal site şablonlarından farklı olunca sorunlarda çalışmadığımız yerleden glemeye başladı.

Gelelim sorunun ne olduğuna; sorun şudur ki zemininden resim olan genişleyebilir alanlarda kullandığımız bir yöntem olan Sliding Doors(aynı yöntemi şurada da kullandım) yaptığım bir alanda hover efekti vermeye çalıştığımda karşılaştığım bir sorun. Daha kolay anlaşılmasıması ve benim içinde anlatması kolay olduğu için kaynaklardaki bir örneği vereceğim burada size ben.

HTML kodu

{% highlight html %}

foobar{% endhighlight %}

CSS Kodu

{% highlight css %} span { display: none; }

a:hover span { display: inline; } {% endhighlight %}

Örneği görmek için tıklayınız.

Burada yapılan çok basit bir iştir. Bağlantı üzerine gelince span içindeki bar yazısını gösteriyoruz. Ancak ie6'da bu sayfaya baktığımızda bar görüntülenmeyecektir.

Peki çözüm nedir?

Sorun hasLayout sorunu gibi görünsede genel hasLayout çözümleri pek işe yaramıyor. Haslayout sorunları ie6 ve ie7 de görülür, ancak Microsoft bu sorunu ie7 çözmüş görünüşe göre.

friendlybit.com sitesindeki çözüm yolu şöyle; a:hover elemanına padding-top:0 değeri atayıp sonrada a:hover span seçicisinede padding-top:0 değeri atayınca oluyor.

{% highlight css %} a:hover{ padding-top:0; }

span { display:none; }

a:hover span { display: inline; padding-top:0; } {% endhighlight %}

Örneği görmek için tıklayınız.

Kaynaklar

Read more

CSS'de lightdark() fonksiyonuyla kolayca koyu / açık mod yazımı

CSS'de lightdark() fonksiyonuyla kolayca koyu / açık mod yazımı

Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi CSS'in yeni özelliklerinin bazıları çığır açan özellikler, bazıları kulllanıcı deneyimini iyileştirme yönünde özellikler bazıları da lightdark() fonksiyonu gibi yazım kolaylığı sağlayan özellikler. lightdark() fonksiyonu mevcut uyumlu web yazımındaki büyük sorun olan aşağıdaki kullanımı daha anlaşılır ve düzenli hale getirmeye yarıyor. :root { color-scheme: light

By Fatih Hayrioğlu